Început de an catehetic la parohiile Sf Pantelimon și Sf Gheorghe din Hudești

Viața parohiei Septembrie 5, 2012

 

Orice început este greu dar să continui ceea ce ai început cu la fel de mult entuziasm este la fel de greu. Începutul anului catehetic, care coincide cu începutul anului bisericesc, s-a făcut și la parohiile Sf Mc Pantelimon din Bașeu și Sf. Gheorghe din Mlenăuți de data aceasta copiii făcând cunoștință unii cu alții sau revăzând-și verișorii. Ideea a pornit de la P.C.Pr David  Stoean, parohul Bisericii din Mlenăuți care a dorit să facă o întâlnire mai puțin formal ă între copiii din grupul catehetic; de aceea a și propus ca cei care vor să se înscrie la cateheze să participle la cateheză la biserică după ce s-a oficiat Paraclisul Maicii Domnului și apoi să se cunoască mai bine prin jocuri  lângă pădurea din apropiere. Parafrazând un gând oarecum commercial al unui american contemporan Dacă tot gândești, atunci gândește grandios, părintele David Stoeana propus părintelui Iulian Andrei, paroh al Bisericii Sf.Mc.Pantelimon, ca la cateheză să participe și grupul copiilor din Bașeu.

                 Astfel pe data de 4 septembrie copiii din grupurile catehetice din cele două parohii s-au întâlnit la ora 15.00 la Biserica Sf Gheorghe din Mlenăuți unde a fost oficiat Paraclisul Maicii Domnului de către cei doi preoți și apoi s-a desfășurat cateheza Știai? Când te rogi Dumnezeu te ascultă! 35 de copii s-au rugat împreună și au fost atenți la prezentarea Power Point care le spunea povestea unui băiețel care nu știa că atunci când se roagă lui Dumnezeu, Tatăl ceresc  îi  poate și răspunde.  Dumnezeu Tatăl ne vorbește prin rugăciunea Domnească-Tatăl Nostru:  Dar cum poţi să spui “Tatăl nostru” fără iubire
şi fără să te gândeşti că toţi sunt fraţii tăi? Cum poţi să spui “care eşti în ceruri” dacă nu ştii că cerul înseamnă pace, că cerul este iubire faţă de toţi…?.

                A urmat apoi o mică drumeție până la pădure unde s-au stabilit echipe de volei și de fotbal, în timp ce se pregătea și o mică gustare pe grătar. Nici pe la ora 19.30  copiii nu se mai dădeau duși, făcându-și noi prieteni sau reîntâlnindu-se cu verișorii lor.

Cele două parohii au început astfel  frățește anul catehetic  și preoții parohi și-au promis că astfel de colaborări vor mai avea loc.