Bucurie pentru copii!

Viața parohiei Iunie 18, 2012

 

În cadrul parohiei ”Sf.Pantelimon” Bașeu, Hudești la acest sfârșit de săptămână am organizat serbarea zilei copilului, care putem spune că a fost și o meritată recompensă pentru copiii care au participat la programul ”Hristos împărtășit copiilor” în acest an școlar.

Sâmbăta, pe 16 iunie, am mers în pelerinaj la mănăstiri din Nordul Bucovinei, după cum ne-am propus, cu un grup de 19 copii. Deviza pelerinajului nostru a fost ”Să ne cunoaștem mănăstirile și tradiția”. În acest demers am fost sprijiniți de Primăria Hudești care ne-a sponsorizează mare parte din cheltuielile de drum și de directorul școlii Hudești, doamna Laura Minciună care ne-a ajutat cu aprobările necesare. Miniexcursia  a cuprins mănăstiri din Nordul Bucovinei: Putna , Sihăstria Putnei, Bogdana, Sucevița,  Biserica sf Nicolae din Dorohoi, ctitorie ștefaniană, cermica de la Marginea, parcul zoologic  și Muzeul Folcloric din Rădăuți.

Duminică, 17 iunie, la biserica parohială s-a desfășurat un program organizat de copiii din grupul de cateheză al parohiei împreună cu elevii clasei a IV-a ai Școlii Hudești sub genericul ”Lăsați copiii să vină la Mine!”. Credincioșii prezenți au putut asculta poezii, cântece patriotice și religioase și două piese de teatru: ”Lozincile, realitatea cenușie și Învierea” și ”De ce au fost alese pâinea și vinul”. Îndrumători ai acestei activități au fost preotul paroh, doamna profesor pentru învățământ primar Ifrim Cristina și coordonatoarea grupului de cateheză Scriba Ana-Maria. Toți copiii prezenți au primit mici cadouri cu ocazia lunii copiilor din partea consiliului parohial! Prezent la eveniment a fost domnul Viorel Atomei, primar al comunei Hudești.

          ”Nu avem pretenția de a face ceva extraordinar, însă știm că dacă ne dorim să aducem un zâmbet pe chipul unui copil, Domnul nostru Iisus Hristos ne dă putere, pentru că și El iubește copiii! ”

Pr Andrei Iulian, preot paroh

”Ma bucur când vedem copiii îmbracați în costumele populare. E bine să se păstreze această tradiție și să se lase bisericii costumele vechi pentru a fi păstrate costumele vechi.. Viața noastră rămâne imortalizată prin aceste costume  și sperăm cu timpul ca toți copii să poarte costumul popular.  Este un program frumos de colaborare între școală și biserică pentru păstrarea tradițiilor.”

Viorel Atomei, primarul comunei Hudești